HİSDER (Hikmet İlim ve Sanat Derneği) in Meram Uluslararası Gençlik Akademisinde 14 Ocak 2019 tarihinde düzenlediği Pazartesi toplantılarında Ali Ulvi Kurucu Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Cengiz ACAR “Yakın Tarihin Kara Deliği Kontrgerilla” konusunda sunum eşliğinde dernek üyelerine bilgi verdi.

Cengiz ACAR konuşmasının başında yakın geçmişimizin tarihi olaylarını ele alacağını, MİT ve Meclis Araştırma Tutanakları doğrultusunda konuyu ele alacağını, Ecevit KILIÇ’ın “Özel Harp Dairesi” isimli kitabından yararlandığını belirtti. NATO ülkelerinde değişik isimlerle bilinen Türkiye’de ise ilk adı “Seferberlik Tetkik Kurulu” olan, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından ilk defa kamuoyuna “Kontrgerilla” olarak açıklanan “Özel Harp Dairesi” ve “Ergenekon” yapılanması bugünkü konumuzu oluşturacak.

17. yüzyılda İngiliz hegemonyası dünyada güç kazandı, bölgeyi etkiledi. 1940 yılına kadar düşünce ve ideolojik yapımızda, kurumsal kimliğimiz ve devletin temel zihinsel yapılanmasında İngiliz düşüncesi ciddi etki sahibi oldu. Ortadoğu coğrafyası içerisinde hiçbir ülke yoktur ki İngiliz emperyalizminin düşünce ve derin yapılanmalarının bir ürünü olmasın. İngiltere’nin gücünün ABD’ye geçmesiyle Amerika komünizm korkutmasını güçlü propaganda teknikleri kullanarak ülkeleri tehdit etti. Pearl Harbour Baskını’ndan sonra Amerika Japonya’ya atom bombası atarak dünyaya gücünü gösterdi.

Stalin 10 Mart 1945’te 1925’ten beri Türkiye ile Sovyetler Birliği arasında var olan saldırmazlık anlaşmasını tek taraflı fesih ederek Boğazlarda üs kurma talebi, Kars ve Ardahan\'ı istemesiyle Amerika’ya yakınlaşmamız başlıyor. 1946’da Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Ahmet Ertegün’ün cenazesinin Mıssouri Zırhlısı Türkiye’ye getirilmesiyle Amerikan tarafından Rusya’ya gözdağı Türkiye’ye destek mesajı veriliyordu. Amerikan askerleri için İstanbul’da düzenlemeler yapılmış, genelevlerdeki en güzel kadınlar İstanbul’a taşınmış, kadınların göbeklerine “Welcome” yazıları yazılmış, Karaköy’den Beşiktaş’a kadar tüm evler boyanmış, bu ziyaret için özel pul bastırılmış, onların emrine özel otobüsler tahsis edilmiş, bekçi ve polislere özel eğitim verilmiş, camilere “Welcome” mahyaları asılmıştır. Truman Doktrini çerçevesinde 1947’de Türkiye’ye 100 milyon, Yunanistan’a ise 300 milyon dolar silah yardımı yapılmış, Amerika’nın verdiği silahların bakımı için yıllık 400 milyon dolar para ödenmiştir. Emekli Dışişleri Bakanı George C. Marshall’ın Avrupa savunması için ortaya attığı Marshall Yardımı 1948’de devreye girer. 

              NATO 1949 yılında Rus tehdidine karşın kuruluyor. Türkiye teşkilatın yapısı altında yer alması için bedel ödemesi gerekiyordu. Kore Savaşı’na üç tugay askerle katılan Türkiye’nin kendiişlerine yaracağını düşünerek Türkiye1952’de NATO’ya alınıyor. NATO’ya üye olan her ülke “Wagram” adlı gizli antlaşmaları da imzalamak zorundadır. Bu koşul yerine getirildiğinde söz konusu ülke NATO’ya üye olabilecekti. Bu gizli anlaşmaya göre; NATO üyesi olmak isteyen devlet komünizmle mücadele etmek için devlet içerisinde gizli bir kuruluş ve kadro oluşturmak zorundaydı. Söz konusu derin komitelere dindar, muhafazakâr ve milliyetçi isimlerden seçiliyordu. Onların ekseriyetinin gerçekleri bilmeleri ve farketmeleri engelleniyordu. Gerçeği sadece kurucu üst akıllar bilecekti. Diğerleri milliyetçi ve vatansever duygularla ülkesine hizmet ettiğini düşünürken aslında ABD emperyalizmine uşaklık yaptığını farkedemeyecekti.


NATO içerisinde gizli bir komite oluşturulacak ülkenin derin kuruluşu komitenin toplantılarına 6 ayda bir katılacaktı. Bu durum ülkelerin bağımsızlıklarının kaybolası ve görünmeyen bir el tarafından NATO aracılığıyla yönetilmesi anlamına geliyordu. NATO yapılanmasındaki gizli komitenin ilk adın “Seferberlik Tetkik Kurulu” dur, sonra adını “Özel Harp Dairesi” olarak değiştirdi. diğer NATO üyesi ülkelerde değişik adlarla bilinen (İtalya’da Gladyo, Fransa’da Rüzgar, Almanya’da Gehlen)  bu gizli teşkilat Belçika’daki NATO merkezinden yönetiliyordu. NATO müttefikleri ülkelerinde komünist saldırılara karşı Amerika’dakine benzer enstitüler ve özel harp daireleri kuracaktı.

               1947 yılında Türkiye’de Jusmmat (ABD Askeri Yardım Kurulu) kuruldu. Başında tümgeneralin bulunduğu bu kuruluş Özel Harp Dairesi ile aynı binada çalışıyordu. Aynı zamanda Genelkurmay Binasında da bürosu vardı. Teşkilat yılda Özel Harp Dairesinin faaliyetleri için 1 milyon dolar ödemede bulunuyordu.1952’de Ankara- Adalı Sokak’ta Seferberlik Tetkik Kurulu oluşturuldu. Kurumun ilk başkanı Kore Gazisi Albay Daniş Karabelen oldu. Teşkilat daha sonra başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin pek çok yerinde şubeler teşkil etti, her birinin başına bir albay atadı, tüm Türkiye’yi kapsayan geniş bir istihbarat ağı kuruldu.

              ABD subayları eğitim gerekçesiyle Anadolu’nun her yerine dağılmış, seçtikleri subayları ABD’ye davet ederek özel eğitim veriyorlardı. Bu subaylardan bir de Alparslan Türkeş idi. Komünizmle mücadele edecek Ülkü Ocakları’nın kurulması istendi. Bu ocaklara gelen gençler emekli subaylar tarafından komando eğitimine tabi tutuluyordu. Ocaklarda liderlik yapabilecek 50 kişilik bir kadro oluşturuldu. İstihbarat, teşkilatlanma faaliyetlerinde bulundular. Mehmet Ali Ağca, Muhsin Yazıcıoğlu, Oral Çelik bu ocaklardan yetişen kişilerdi.

Seferberlik Tetkik Kurulu yer altı ve yer üstü kadrolarından oluşacaktı, alt kesim askerlerden oluşurken üst kesim medya patronlarından oluşuyordu. Yer altında envantere kaydedilmeyen silah depoları oluşturuldu. Adapazarı- Sapanca- Bolu üçgeninde silahlar saklanarak Boğazlar’dan gelecek Rus tehdidine karşı Sapanca’da gerilla savaşı başlatılacaktı.

              Türkiye’de istihbarat 6 Ocak 1927’de MAH (Milli Amele Hizmeti) Almanya’nın desteği ile Ankara’da kuruldu. Sonra MİT adını alacak teşkilat zamanla ABD’nin güdümüne girecek, personelinin maaşı bile Amerikan alacak hale gelecekti.

              Nazi subayı olan General Gehlen 2. Dünya Savaşı’ndan sonra elindeki belgeleri ABD’ye götürerek 150 kişi ile CIA’yı yeniden teşkilatlandırır. Bizde de MİT yeniden teşkilatlandırılarak 6 kişilik ekip ABD’de eğitim alır. Yapılan 1 milyon dolar yardım karşılığında istihbarat bilgilerimizi ABD’yeveririz. Alman İstihbaratı BND Gehlen tarafından kuruldu. Almanya’nın bağımsız bir istihbaratı yoktur. BND üzerinden son 20 yıldır Türkiye’ye operasyonlar yapılıyor. Bunlar Deniz feneri, MHP yöneticilerinin ve Deniz Baykal’ın kaset komplolarıdır. Her darbeden sonra yönetimde masonların olması tesadüfü değildir.

               1974 yılında Özel Harp Dairesine 1 milyon dolar paranın Amerikan gönderilmemesi üzerine Semih Sancar’ın bu parayı dönemin Başbakanı Ecevit’ten istemesiyle ertesi günü Ecevit’in bu durumu açıklamasıyla devlet içindeki yapılanma açığa çıkmış oldu. Orgeneral Yamak, Ecevit’in danışmanları ve milletvekillerinin de bizdendir, açıklamasını yaptı.

Türkiye’de askeri darbeler bir rutine bağlanarak Türkiye darbe ve muhtıralarla yönetilmeye başlanıldı. 1980 darbesinde Türkiye’den Amerika’ya 170 ton altının kaçırıldı.28 Şubat Darbesinde de 24 bankanın içinin boşaltılarak 47 milyar doların yurt dışına hortumlandı. Amerikan sermayesi Gorbaçov politikalarını destekleyerek 1980’de soğuk savaşın sona ermesiyle birlikte NATO’da düşman rengi kızıldan yeşile (İslam) döndü. FETÖ sahiplenilerek “Ilımlı İslam Projesi” uygulanmaya konuldu. NATO Büyük İsrail’i kurmak için Ortadoğu’daki terör örgütlerini yapılandırdı. Özel Harp Dairesi tarafından PKK kuruldu. Kandil Özel Harp Dairesi ve MOSSAD üçgeninde Türkiye terör kıskacına alındı. PKK’nın silahları askerlerden elde ettiği bilgisi Uğur Mumcu tarafından tespit edilince bu bilgiye sahip isimler; Turgut Özal, Eşref Bitlis, Adnan Kahveci, Uğur Mumcu 1993’te bir yıl içerisinde öldürüldü. Özel Harp Dairesi içerisinde kurulan Psikolojik Harp Dairesi 28 Şubat sürecinde önemli görevleri yerine getirdi.Psikolojik Harp Dairesi gündelik haberler oluşturarak basına sunuldu.

TSK’daki NATO’nun gizli yapılanması olan Özel Harp Dairesi (Kontrgerilla) üyeleri, 15 Temmuz’da FETÖ adı altında tutuklandılar ve teşkilatları da kapatıldı.

Cengiz ACAR konuşmasının sonunda TSK’daki NATO’nun gizli yapılanması olan Özel Harp Dairesi (Kontrgerilla) üyelerinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tasfiye edildiğini, günümüzde lise ve üniversitelerde gençleri örgütlemeye çalıştıklarını, gençleri manipüle ederek bir iç ayaklanma ve direnişe alet etmek istediklerini belirtti. Program sonunda HİSDER Başkanı Prof. Dr. Önder KUTLU ve Konya Eski Milletvekili Mustafa KABAKCI tarafından Cengiz ACAR’a hediye takdim edildi.



HİSDER | HİKMET İLİM ve SANAT DERNEĞİ

Aksinne Mahallesi Gülen Sokak No:4/B Meram /KONYA
Genel Sekreter Muzaffer TULUKÇU : 0 (506) 510 01 60
Sekreter Hasan ÖZÜCAN : 0 (536) 360 17 63